Bátor Tamás üzente 11 éve

Sz. Szilvia..."légy gyors a hallásra, és késedelmes a szólásra"...remélem szégyelled magad...

Minden erőmet odaadnám a családnak, ha tehetném. :( Te gyönyörű kisfiú, Bence! Nyugodj békében, az angyalkák ölelve vigyáznak már Rád.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Bence meggyilkolását előre kitervelték és kegyetlenül brutálisan ásóval és késsel hajtották végre. ezzel a gonoszsággal egy nőt és két hajléktalant gyanúsítanak. kv.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Bence holttestét egy Kaposvár környéki erdőben megtalálták a rendőrök
2012. november 03. szombat 13:08

Kaposvár közelében megtalálták az öt napja eltűnt 11 éves kisfiú Szita Bence holttestét.
Annyi szivárgott ki, hogy vélhetően ásóval bántalmazták a kisfiút, és az elkövetéssel három embert gyanúsítanak. A rendőrség ma délután két órakor tart sajtótájékoztatót az ügyben.

A kisfiú eltűnését a nevelőanyja hétfő éjjel jelentette be a rendőrségen. Ezt követően a kaposvári rendőrök a megyei rendőr-főkapitányság állományával kiegészülve nagy erőkkel kezdték meg a kutatást a fiú után. A bejelentés szerint a fiú hétfő este a kaposvári Tesco parkolója mögötti játszótérről 19 óra körül tűnt el.

A rendőrök mellett önkéntesek - családtagok, ismerősök és civil segítők - is keresték a gyermeket. Átkutatták az áruház melletti Malom-tó környékét, majd pénteken az egyik internetes közösségi oldalon előző nap megjelent felhívásra több mint százan kutatták át a Kaposvár melletti Deseda-tó környékét, eredménytelenül.

FRISSÍTVE:
A telefon cellainformációi vezették nyomra a rendőröket

Lapunkhoz eljuttatott, egyelőre hivatalosan meg nem erősített információk szerint, miközben több mint százan kerestek valami nyomot, ami bizonyítja, hogy Szita Bence és a nevelőanya hétfőn délután járt a Deseda víztározónál, addig a rendőrök Kaposvártól ellenkező irányban, Sántos környékén keresték célirányosan a kisfiút.

Bence telefonjának cellainformácói alapján ugyanis sikerült behatárolni a készülék helyét.

Állítólag már pénteken találtak vérnyomokat is. A holttest szombaton került elő.

Még zavarosabbá tették a nyomozást a nevelőanya vallomásai. Hol a Tesco áruházat jelölte meg helyszínként, aztán a Desedát és a Corso bevásárlóközpontot. Azonban a videófelvételek egyikén sem látszott együtt a fiú és a nevelőanyja.

Informátorunk szerint a rendőrség a gyilkosság elkövetésével a gyermek nevelőapjának barátnőjét, aki a rendőrségi feljelentést tette, és annak egyik közeli ismerősét is gyanúsítja.

forrás:http://www.kaposvariujsag.hu/kaposvar/hir/helyi-hireink/bence-holttestet-egy-kaposvar-kornyeki-erdoben-megtalaltak-a-rendorok

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Mivé lett ez a világ istenem?
Legyen örök álmod békés éy nyugodt. Bence, soha többet már nem fog bántani senki
Mivel érdemelhetted ki ezt a mérhetetlen emberi gonoszságot,
miért tették ezt Veled kicsi Bence?
Remélem az is ilyen halált hal, aki rövidke életednek ilyen véget szánt.,élete pedig addig is legyen földi pokol

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

A KaposPont úgy tudja, hogy megtalálták az öt napja, a kaposvári Tesco parkolója mögötti játszótérről eltűnt 11 éves felsőmocsoládi Szita Bencét. A híroldal szerint Bence holttestére egy Kaposvárhoz közeli erdőben találtak rá. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ezt nem erősítette meg, de annyit elmondtak, hogy délután kettőkor sajtótájékoztatót tartanak az üggyel kapcsolatban.

A KaposPont szerint a fiú nevelőanyja még hétfőn jelentette, hogy ellopták a kocsijukat, amit a rendőrség kedden meg is talált. A benne ülők azt állították, nem lopták az autót, úgy kapták azt. Állítólag vérnyomokat is talált a rendőrség, és ezért csütörtökön DNS mintát is vettek az édesanyától. A KaposPont szerint a rendőrség a három autóban ülő embert őrizetbe vette, de még ezt az információt se erősítette meg a rendőrség.

Állítólag most a holttest megtalálásának helyszínén halottszemle zajlik, és a fiú testén sérülés nyomokat találtak, amit egy ásó okozhatott.

A Hír Televízió értesülései szerint holtan találtak rá az öt napja Kaposváron eltűnt felsőmocsoládi kisfiúra. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki végzett a fiúval, de a televízió információi szerint egy embert már elfogott a rendőrség.

Pálné Gergely Mónika, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője a hírt az MTI-nek nem erősítette meg, mindössze annyit mondott: a rendőrség szombaton 14 órakor rendkívüli sajtótájékoztatót tart a kisfiú eltűnésével kapcsolatos fejleményekről, amit a Hír TV élőben sugároz.

Válasz

T. Antal üzente 11 éve

Megtalálták a holttestét

Agyonverhették a Kaposváron eltűnt 11 éves kisfiút

Megtalálták a Kaposváron eltűnt 11 éves kisfiú holttestét szombaton délelőtt - a feltételezések szerint a gyermeket agyonverték.

http://webbulvar.hu/tart/cikk/dc/0/148962/1/kekhirek/Agyonverhettek_a_Kaposvaron_eltunt_11_eves_kisfiut?place=srss

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Több mint 100 lovas, búvár, családtag, a fiú falujában élő, valamint csatárláncba állt önkéntes keresi a 4 napja Kaposvárról eltűnt, 11 éves Szita Bencét. Még Pécsről, Budapestről és Sopronból is vártak segítséget.

A Kötél Életmentők csapata már átnézte a Malom-tó környékét. Most a Kötél Egyesület mentős tagja, Szita János kezdeményezésére, - aki egyben Bence rokona is – nagyobb szabású kutatóakciót indítanak.

Több mint 100 lovas, búvár, családtag, a fiú falujában élő, és csatárláncba állt önkéntes keresi a 4 napja Kaposvárról eltűnt, 11 éves Szita Bencét. Még Pécsről, Budapestről és Sopronból is vártak segítséget.

A Kaposvárhoz közeli Deseda-tó környékét fésülik át. A nevelőanyjával ugyanis Bence itt is járt aznap délután, amikor eltűnt. Úgy tudjuk: a fú imádja a vizet, és szeret horgászni, ezért akart a tóra menni. Infromációink szerint a fiút nevelőanyja látta utoljára. A keresést a kisfiú egyik rokona kezdeményezte, a család ugyanis már nagyon aggódik.

A kutatás a Kaposvári Önkéntes Életmentő Egyesület irányításával zajlik. A későbbiekben légi úton is próbálnak nyomra akadni. Eközben úgy tudjuk: a rendőrség egy másik nyomon is elindult. Erről azonban nem akartak nyilatkozni.

Feltöltve: 2012-11-02 13:50:00

forrás:http://kapos.hu/videok/kapospont_net_video/2012-11-02/lovasok_buvarok_csatarlancba_allt_onkentesek_keresik_a_4_napja_eltunt_szita_bencet.html

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Szörnyű sejtés az eltűnt kaposvári fiú ügyében
120 önkéntes kereste pénteken a 11 éves Szita Bencét, aki négy nappal korábban tűnt el Kaposváron. A kutatás nem hozott eredményt. A rendőrség nem nyilatkozik az ellentmondásosnak tűnő ügyben. Bence nevelőapja attól fél, hogy olyasmi történhetett, ami csak a legkegyetlenebb filmek íróinak fantáziájában születik.
Segíteni szeretnék – mondta a 39 éves Fiatalos Árpád. Az egykor hivatásos katonaként, egysége megszűnése után pedig bohócként dolgozó, kemény kézfogású férfi hozzátette: – Úgy gondolom, minden ember számít.

Az obsitossal Kaposvár egyik belvárosi parkolójában találkoztam péntek reggel nyolckor. Akkor már félszázan toporogtak ott arra várva, hogy megérkezzen a Kötél Életmentő Egyesület, s a civil szervezet tagjainak irányításával elinduljanak keresni Szita Bencét.

A 11 éves fiú hétfőn tűnt el. A rendőrségi információk szerint este hétkor, a Tesco melletti parkolóban veszett nyoma Bencének. A nyomozók ellenőriztek minden lehetséges rokont és ismerőst, ám senki sem tud a fiúról. Csütörtök délután az interneten keresztül szerveződött meg az az önkéntes csoport, amelynek tagjai elhatározták, hogy Bence után kutatva bejárják a várost.

Faggattam a parkolóban gyülekezőket, s ők nem titkolták: tartanak attól, hogy Bence nem él már. Volt, aki valamilyen gyerekcsíny okozta végzetes balesetre gyanakodott, volt, aki szándékos bűncselekményre. A félelmek ellenére azért mindenki reménykedett. A 21 éves, törékeny testalkatú Takács Nikolett egy nagy csomag ropival és négy gyümölcsjoghurttal érkezett a gyülekezőhelyre:

– Ha megtaláljuk őt kimerülten, ezek majd jól esnek neki – mondta Nikolett, de bevallotta, hogy ő is szorongva várja az indulást.

Negyed kilenckor megérkezett a Kötél egyesület busza, s Bodó László, a szervezet vezetője elmondta, hogy a város melletti Deseda-tó környékét fogja az immár száz fősre gyarapodott csapat átvizsgálni. A team elautózott a városközponttól hat kilométerre lévő tóhoz, s ott Bodó csatárláncba állította a hivatásos és amatőr keresőket. A lánc a parton haladt, eközben három búvár a kilencfokos vízbe vetette magát, két, radarral felszerelt motorcsónak pedig a tó fenekét vizsgálva többször átszelte a vizet. Tizenegykor leszakadt az eső, a csapatot azonban ez sem gátolta: bőrig ázva és sárban gázolva három óra alatt átfésülték a tó nyolc kilométer hosszú partját, mintegy 4-500 méter széles sávban.

De hiába: se a vízben, se a parton nem találták Bencét.

Amúgy a tóparti kutatás sokakat elgondolkodtatott. Eddig úgy tudta mindenki, hogy Bence a Tesco-beli vásárlás után a játszótérről tűnt el, a rendőrség által nem részletezett módon. Bodó László viszont azért vezényelte az önkénteseket a Desedához, mert Bence hétfőn délután öt és hat között állítólag a tó partján sétált a nevelőapja barátnőjével. Ezt – Bodó szerint – a barátnő vallotta a rendőrségen. Ez az információ sokakat megzavart. Most akkor a belvárosból, vagy a Deseda partjáról tűnt el a fiú, meditáltak a keresők.

Próbáltuk ezt mi is megtudni a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől, ám ő azt válaszolta, hogy nem nyilatkozhat az ügyben. Azt a megjegyzésünket, hogy a fiúra vigyázó barátnő vallomása meglehetősen ellentmondásosnak tűnik, a szóvivő nem kommentálta. Arra a kérdésre, hogy gyanúsítanak-e valakit Bence eltűnése miatt, a sajtóreferens nemmel felelt. A rendőrségről kiszivárgott hírek egyébként arról szólnak, hogy Bencét azért keresték a Desedánál és korábban a belvároshoz közeli Malom-tónál, mert a fiú mobiljának cellainformációi alapján okkal feltételezhető, hogy járt e tavaknál.

Bence hétfői mozgásáról szerettem volna megkérdezni a fiú nevelőapját, Gyöngyi Sándort. A 47 éves férfit otthonában, Felsőmocsoládon keresem fel. Gyöngyi Sándor szívesen fogad, és egy ideig készségesen válaszol is kérdéseimre. Elmondja, hogy egy kilencgyermekes családban nőtt fel Kaposváron, húsz éve nősült, s feleségével akkor költözött Felsőmocsoládra. Hamarosan megszületett a pár egyetlen gyermeke, Lilla, ám addigra házasságuk tönkrement. A feleség elköltözött, Lillát attól fogva Sándor nevelte. Nyolc évvel később a volt feleség egy futó kapcsolatból megszülte Bencét. Sándor hétvégeken elvitte volt nejéhez Lillát, s olyankor mindig eljátszott Bencével. Másfél éves korában a kisfiú már apának szólította Sándort.

A férfi nagyon szeretett motorozni, bár csak amatőr versenyeken indult 250 köbcentis gépével, motoros akrobataként rendszeresen fellépett rendezvényeken. Bencét hamar elragadta a motoros hév, s hét évesen már kapott egy 50 köbcentis Hondát Sándortól. Hallatlanul ügyesen ülte meg apró járművét, és ő is fellépett Sándorral. Bence és Sándor viszonya egyre jobb lett, nyolc és fél évesen a gyámhatóság a férfira bízta a gyermek nevelését.

– Bencust mindig is a sajátomnak tekintettem, még ha vér szerint nincs is hozzá közöm – mondja Sándor. – De nem a vér a fontos, hanem az, hogy Lilla és Bence imádja egymást, én meg őket imádom. Mi nagyon boldog család vagyunk.

Sándor három éve kezdett járni Erikával. Addig egy barátnő sem költözhetett a férfihoz, Erika és 11 éves fia viszont igen. Az együttlét azonban nem volt sikeres, főleg, mert a két fiú nem jött ki egymással. A feszültségek megelőzése érdekében Erika visszaköltözött kaposvári lakásába. Azután is találkoztak, és Erika néha elvitte magával Bencét. Az eltűnés napján is ez történt, ám erről a napról hiába kérdezem Sándort.

– Nem mondhatok semmit – rázza a fejét – erre utasítottak a nyomozók.

Így csak annyit tudhatok meg tőle, hogy hétfőn Bence – az őszi szünet miatt – délután négyig Sándorral volt, a férfi munkahelyén, a szomszédos faluban, Mernyén, egy forgácsoló üzemben, s utána beutazott Erikához Kaposvárra. Sándor éjfélkor tudta meg, hogy Bence eltűnt.

– Többet ne kérdezzen! – kérlel a férfi, aztán bevezet Bence szobájába, és megmutatja a fiú serlegeit.

– Bencus nagyon talpraesett gyerek – réved maga elé. – Nemcsak motorozik, ügyesen focizik és pecázik. Tény, hogy vagány srác, a hajába fésült kakastaréj is vagánykodásból kellett neki. De nekem sose volt vele gondom, számomra könnyen kezelhető fiú. Az biztos, hogy nem szökhetett el, olyat soha nem tett volna.

– Akkor mi történhetett?

– Olyasmi, ami a legkegyetlenebb filmek íróinak a fantáziájában.

– Baleset?

– Nem. Annál súlyosabb. Pár nap múlva minden kiderül. Azt hiszem, én már tudom. De többet tényleg ne kérdezzen!

forrás:http://nol.hu/mozaik/szornyu_sejtes_az_eltunt_kaposvari_fiu_ugyeben

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Újra kihallgatják a rendőrök P. Erikát, mert a felvétel nem igazolja állítását
Szakadó esőben csaknem százan indultak Szita Bence (11) keresésére péntek reggel. Búvárok fésülték át a kaposvári Deseda-tavat, lovasok, speciális mentők tették tűvé a partot és a többhektáros szántóföldeket, hiába.

Mint megírtuk, a szőke kisfiúnak hétfő este egy kaposvári üzletház előtti játszótérről veszett nyoma. A kiskamasz nevelőapja munkahelyéről, Mernyéről a háromnegyed négykor induló busszal sietett Kaposvárra, ahol a férfi barátnőjével, P. Erikával (47) beszélt meg találkozót.

– A lányomat reggel újra elvitték a rendőrök kihallgatni – nyitott ajtót kisírt szemekkel Erika édesanyja, Ica néni (73). – Erika sajátjaként szerette Bencust, mindig a kedvében akart járni, így volt ez hétfőn is. A kisfiú kérte a lányomat, hogy menjenek be a Kapos Plázába, aztán elkocsiztak a tóhoz, mert Bencus szerette volna felmérni a telepet, hol horgászik jövő nyáron. Mielőtt hazajöttek volna, a kisfiú megkérte Erikát, hadd ugorjon be a hipermarketbe.

Az asszony azonban nem szállt ki autójából, megvárta, amíg a kiskamasz berohan a boltba, majd amikor visszafelé jövet négy sötét alak kíséretében tűnt fel, a nő szerint csak ennyit mondott: – Erika, várj, ne aggódj, mindjárt jövök, majd eltűnt a játszótér irányába. Erika állítja: mire bezárta a kocsit, és utolérte volna Bencét, mindannyiukat elnyelte a föld.

Információink szerint azonban a hipermarket falain lévő térfigyelő kamerák egyáltalán nem rögzítettek képet a kisfiúról, pedig a 360 fokban ellenőrző egységnek látnia kellett volna, ha ott van a fiú, a rendőrök ezért vitték újra kihallgatásra a nőt. És ezért indultak közel százan Bence keresésére a tóhoz.

– Minden lehetséges pontot átkutatunk, ahol csak járhatott – magyarázta bőrig ázva Szita János (39), Bence nagybátyja, aki minden követ megmozgat, hogy unokaöccse nyomára bukkanjanak. – Soha nem szökött el, jól érezte magát a nevelőapjáékkal... Félek a legrosszabba belegondolni.

Mindeközben nyomozók lepték el Bence nevelőapjának, Gyöngyi Sándornak (47) házát.

– A kisfiam levelezéseit többször is átvizsgálták a rendőrök, de semmilyen jel nem utalt arra, hogy világgá akart volna menni, vagy esetleg rossz társaságba keveredett – sóhajtotta megtörten Sándor, aki három éve ismerte meg Erikát, azóta jártak együtt. – Nem tudom, mire gondoljak.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Hazatért ­volna már

– Az ilyen hányatott sorsú gyerekek nagyon szeretetéhesek, gyakran előfordul náluk hirtelen indulati robbanás, amikor próbára teszik szeretteiket – magyarázta Bilkei Pál kriminálpszichológus. – Ha ez a kisfiú még él, biztos, hogy nem egyedül van, mert egy 11 éves gyerek nem képes ennyi időt egyedül meglenni, előbb-utóbb feladja, és hazatér.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

Nevelőapja szerint ráijesztettek az eltűnt Bencére
A szőke kiskamasz hétfő este tűnt el egy kaposvári áruház előtti játszótérről, és azóta is hiába tették érte tűvé a környéket, pedig Bence után csaknem 40 nyomozó kutat. A hányatott sorsú kisfiúról két éve anyja és apja is lemondott, ám, hogy ne egy nevelőintézet falai között kelljen felnőnie, Sándor magához vette.


Az aggódó nevelőapa szinte az egész hétfőt nevelt fiával töltötte. – Őszi szünet van az iskolában, ezért a kisfiam reggel bejött hozzám a munkahelyemre, és egészen délután négyig velem is volt. Azt tervezgettük, mit fogunk csinálni az ünnepek alatt – emlékezett vissza az utolsó együtt töltött órákra Sándor, aki arról azonban nem mert beszélni, hogyan és kivel kerülhetett a kisfiú Kaposvárra. – Négy napja süket a telefonja, és a Facebook-profilján sem ad semmi életjelet
Félek, hogy valaki esetleg ráijeszthetett, de ennél többet nem mondhatok – suttogta a nevelőapa, aki az eltűnés óta szinte alig hunyta le a szemét. A rendőrség valóságos hajtóvadászatot indított, hogy a kisfiú nyomára bukkanjanak. – Folyamatosan kutatunk a gyerek után. Ha bárki bármit is tud az eltűnt fiúról, az jelentkezzen a rendőrségen – mondta Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Úgy tudjuk, a zsaruk már átkutatták a kisfiú vér szerinti szüleinek lakását is, de ott sem bukkantak a kisfiú nyomára, ám azt is kizárták, hogy a kiskamasz a rossz otthoni helyzet miatt indult volna világgá.

2010-ben 12 ezer fiatal tűnt el, tavaly közel 14 ezer gyereket nyelt el a föld. – Aggasztóak ezek a nagy számok. Sokan közülük ugyan előkerülnek, de évente legalább 80-90 gyereknek vész örökre nyoma – mesélt a megdöbbentő adatokról Kárász Róbert, az Ezer Lámpás Éjszakája nevű program főszervezője. – Azok a gyerekek, akik világgá indulnak, egyáltalán nincsenek tisztában a rájuk leselkedő veszélyekkel. Ráadásul nagyon sok közöttük a szeretetéhes csemete, aki az első jó szóra ugrik.

P.L.
forrás:http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/neveloapja-szerint-raijesztettek-az-eltunt-bencere-2117405

Válasz

Marton Annamária üzente 11 éve

Hát igen kedves hozzászóló (Sz.Szilvia) miért ítélkezik más felett legkevésbé erre van most szükség.Kívánom az édesanyának legyen nagyon erős ,kitartó ,bízzon !!!!

Válasz

Sz. Szilvia üzente 11 éve

Nekem mindenesetre elég simlisnek tűnik a gyerek.
Hiába mondja a testvére hogy nem hozná őket olyan helyzetbe, hogy aggódnia kelljen érte.
Reméljük megkerül hamar.

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 11 éve

A rendőrség tájékozttaása szerint a Kaposvári Rendőrkapitányság továbbra is jelentős erőket mozgósítva keresi a - bejelentés adatai szerint - 2012. október 29-én este 19.00 óra körüli időben, a kaposvári TESCO parkolójában található játszótérről eltűnt felsőmocsoládi kisfiút. A 11 éves Szita Bence eltűnését nevelőanyja jelentette be a Rendőrségre 2012. október 29-én éjszaka. Tekintettel arra, hogy Bence továbbra is ismeretlen helyen tartózkodik, a bejelentés óta a kaposvári rendőrök a megyei rendőr-főkapitányság állományával kiegészülve folyamatos kutatómunkát végeznek a gyermek megtalálása érdekében.
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kéri, hogy aki az eltűnt Szita Bence jelenlegi tartózkodási helyével, vagy eltűnésének körülményeivel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Kaposvári Rendőrkapitányságot a 06-82/502-700 telefonszámon, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8.00-16.00 óráig, p: 8.00-13.00 óráig), a 107, vagy a 112 központi telefonszámok valamelyikén!

forrás:siofokhirado.hu

Válasz