[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

mert a mienké is szekta pedig csak a családi összetartozást tanítják és az úr és nagy királyunknak való engedelmes szeretetet

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

köszönöm drága én is tudom csak én a ti szavaitokra és gondolataitokra vagyok kiváncsi

Válasz

Tavi Rózsa üzente 12 éve

Vallási szekták?
"Köznapi és szűkebb értelemben a szekta szó olyan, általában vallási (tágabb értelemben esetleg társadalmi) csoportra utal, mely törvénybe ütköző, illetve a társadalom egy jelentős részének számára szélsőségesen destruktív nézeteket vall (például gyilkosság-öngyilkosság szükségessége, fizikai önfeláldozás), illetve ilyen cselekedetekre hív fel, vagy pedig a társadalom által „konstruktívnak” minősített elveik ellenére az illető kisközösség tagjai (különösen vezetőik) mégis destruktív gyakorlatot folytatnak.
Például: Azok a vallási/tágabb értelemben társadalmi csoportok, melyek a zaklatásig vagy a törvényességet túllépve követik, üldözik azokat a tagjaikat, akik kiléptek szervezetükből.

Abúzív/destruktív nézetek/gyakorlatok : Az olyan hitalapelvek és azokra épülő gyakorlatok/tanítások, melyek következtében, a tagokat olyan dolgokba vonják bele, vagy a tagok olyan dolgokat sajátítanak el, melyek számos területen kedvezőtlenek az egyén személyes, lelki életében, negatív hatása sokszor az egyén személyközi kapcsolataikban is megnyilvánul.
Például: Egy vallási vezető "elvárásokon" keresztül rákényszerít a vallási szervezet egyik tagjára olyan dolgot mellyel a tag "nem érzi jól magát"
Pl: hogy hazudjon, azzal a manipulatív és abúzív tanítással alátámasztva, hogy ha nem teszi meg ezt akkor nem fog üdvözülni. stb.

Szervezetek melyeket azonosítottak úgy mint "szekta", vagy destruktív csoport [szerkesztés]Az egyik leghíresebb történelmi destruktív szekta az Indiában és környékén működő ún. fojtogató szekta, a Thug szekta, akiket a hajdani brit birodalmi kormány irtott ki. Kicsit későbbi korokból itt van például a Felsőbb Forrás (UFÓ kultusz 36 halottal) vagy, Shoko Asahara-féle Aum vagy más néven Aleph öngyilkos szekták"

Válasz

Tavi Rózsa üzente 12 éve

Egy jó tanács:

Ha nem tudsz valamit, akármit, bátmit, írjad be a keresőbe!, Pl. a szekta szót, " vallási szekták" és mindent kiad ami erről szól.
Bárminek utána tudsz olvasni a neten amire így rákeresel!
Jobb mint itt mások vélemáényeit kikérni, mert azom mind szubjektívak!
Az igazság és a valóság pedig objektív..
Sok hülyeséget is leírnak, de azért a sok leírást összevetve kiszűröd az igazságot.

Én mindent beírok a keresőbe amit nem tudok
. A répatorta receptjétől mindent megtudok itt, kimerítően.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Jajj de szép és Igazság! Tisztelettel köszönöm,köszönjük!

Válasz

Moldovan Rozalia üzente 12 éve

A Bibliában vallásról nincs szó.Istenünk HITET adott, nem vallást,vagy szektát!!! A Tízparancsolatban bele van foglalva Tiszteld Atyádat és Anyádat, hogy hosszú életű légy e földön.Hogy is van hogy csak Istennel lehet boldog de a tanításait a Biblia szavait nem tartja be?Nem értem, nem is fogom megérteni soha! Ki kellene találjanak maguknak egy könyvet, semmi esetre nem Bibliát! A Biblia maradjon meg azoknak ,akik becsületesen követik a tanításait,akiknek hitük van,mert aki szüleinek,családjának hátat fordít,annak se hite,se szíve de még lelke sincs.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szerintetek mit jelent,hogy vallási szekta?Hiszen a nagy,történelmi Egyházak pappjait is utálják és szidják az emberek.Az idén lehetett volna 5 éve,hogy a mi szektánk is elismert Egyházzá lehetett.Most egy toll vonással vissza lettünk minősítve szektává. Tudjátok-e,hogy semmi rosszat nem tanítanak a mi ,ahol tanulunk Jehova Tanúinál csak a családi összetartozást? Mi nem is vallás voltunk hanem egyszerűen Biblia kutatók.Mi voltunk akik elkezdtük lefordítani a népek szájára a Bibliát,hogy mindenki tudhassa mi van benne!Mi mindent betartunk ugyanabból a Bibliából mint az elferdített történelmi Egyházak!Megkérdeztem egyszer az ismerősünket ,miért engedélyezik K.Atya pl. a Karácsonyt amikor mindketten tudjuk nem is vallási ünnep !?Tudjátok mit mondott:"Lányom amikor elkezdtek elfordulni a hívek kénytelenek voltunk megengedni!"pedig pogány ünnepek !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

1 Eme sorokat bárki írhatta mert a net tele van vele bárki bemásolhatta ide2 már több mint egy év eltelt mióta eltűnt szerintem kizárt hogy eddig nem bukkant a nyomára a rendörség akármerre az országban szerintem már nem él.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Igen sokkal jobb, én szerintem a sorokat olvasva ilyen vallási szektába keveredhetett. Egyébként biztos, hogy ő írta a szöveget nem pedig más?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Igen különben lehetséges,hiszen sokkal jobb mintha leugrott volna,vagy halálig itta volna magát valahol.Nem?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Rózsika!Hogy mondhatsz ilyet?Én 6 éves koromtól vagyok hívő pedig a szüleim édesapám -majd később a férjem munkája-miatt a Bibliát eltitkolták előlem és apai nagyikám volt hithű Katolikus...96 évig élt.....akkora hatást tett drága nagyikám rám,pedig egy évben alig láthattam..gyógynövény terapeuta is ezért leszek azon is ő indított el.

Válasz

Tavi Rózsa üzente 12 éve

Idézetek lentebb az eltűnttől innen: http://www.kifinet.hu/biztetelek/fb.html

Lehet hogy megtért Istenhez?

Sajnos a túlzottan vallásos emberek teljesen elveszítik ÖNMAGUKAT. Teljesen elkábítja őket a hitük, önálló gondolkozásra is képtelenek, annyira beleélik magukat, elfelejtik hogy itt a fölfön más dolguk lenne.

Válasz

Tavi Rózsa üzente 12 éve

Tudtam, hogy csak Istennel lehetek igazán boldog, és biztos voltam benne, hogy Istent akarom választani. Elmondtam Neki, hogy soha nem akarok egyetlen napot vagy órát nélküle eltölteni, hogy Ő tökéletesen elég számomra, és boldoggá tesz a Vele való közösség. Valamint azt hogy szeretete és kegyelme arra buzdít, hogy egész életemet odaszánjam Neki, és Őt szolgáljam, Aki annyira szeretett, hogy az egyetlen szeretett Fiát odaadta érte a halálra, hogy én éljek. Azóta évek teltek el, de még ma is ez a vágy ég bennem, hogy Istennek tetsző életet éljek.

Visszaemlékezve, ma már egyértelmű számomra, hogy egyetlen megtérés létezik. Azóta a nap óta, hogy felismertem, Jézus helyettem, értem és miattam halt meg, mert Isten annyira szeretett és szeret ma is, átadtam Neki az életem így az Övé vagyok.



Fodor Beáta (Beus)

Válasz