[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Akit érdekel a téma, az itt találja a legtöbb információt, a helyiek hozzászólásaival:
http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/tiz_evet_kapott_eva_rhodes_gyilkosa_-_galeria/2177735/
és
http://www.kisalfold.hu/archivum/?kulcsszo=rhodes&csatornaid=0&startdate=2001.03.31&enddate=2010.09.10&szerzo=&action=search

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

10 évet kapott Eva Rhodes gyilkosa

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész, illetve a vádlott és védője is fellebbez.

Köszler Ferenc bíró szóbeli indokolásban elmondta: az emberölés tényéhez nem fér kétség, az elkövető feldúlt állapotát azonban nem látták elegendőnek ahhoz, hogy kimondják az erős felindultságot. Ugyanakkor - mivel az erőszakos cselekmény és a vagyontárgyak elvétele között órák teltek el - nem a vádiratban szereplő kifosztás, hanem lopás miatt marasztalták el Augusztinyi Csabát. Hozzátette: súlyosbító körülmény, hogy Magyarországon magas a gyilkosságok száma, különösen sokat nyomott a latba, hogy a tettes elégette áldozata testét. Ugyanakkor a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi beismerte tettét, feltárta a történteket - amelynek egyes részleteire csak az ő elmondásából derült fény -, s egyebek mellett ő mutatta meg, hol ásta el a földi maradványokat.

Az ügyész jelezte, súlyosbításért fellebbez, mégpedig amiatt, mert kifosztásból lopássá minősítette a bíróság az áldozat értékeinek elvételét. Augusztinyi Csaba és ügyvédje enyhítésért teszi ugyanezt; a jogi képviselő a tárgyaláson is többször kifejtette: szerinte nem bizonyítható, hogy emberölés történt, így ügyfele legfeljebb súlyos testi sértésért volna marasztalható. A szakértői vélemények egyike szerint ugyanis az ütés ereje beszakíthatta a koponyát, a másik szakértő azonban nem foglalt egyértelműen állást abban a kérdésben, élhetett-e még az áldozat, amikor a tettes nekikezdett a nő elégetésének.

A bíróság a múlt héten elutasította Eva Rhodes testvérének indítványát, hogy brit szakértők bevonásával próbáljanak választ találni azokra a kérdésekre, amelyeket a magyarországi eljárás nem tisztázott.

Judith Majlath, az áldozat testvére a pénteki ítélethirdetés előtt mindenre kiterjedő, korrekt eljárást követelt a Győr-Moson-Sopron megyei bíróság épületénél tartott, gyertyás megemlékezéssel ötvözött sajtótájékoztatóján. "Az igazságért nem Győrben kell harcolni, hanem ott, ahol valóban létezik" - mondta, hozzátéve, a családnak van ideje és türelme az eljárás végig viteléhez, amelynek eddigi menetét "egészen nevetségesnek" nevezte. Judith Majlath szerint lényeges körülményeket nem derítettek fel: nincs meg testvére holttestének törzse, terepjáróját és több értéktárgyát sem találták meg.

A harmincas évei elején járó férfi 2008 szeptemberében agyonverte munkaadóját: ököllel, majd fejszenyéllel halálos sérüléseket okozott a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású, brit állampolgárságú nőnek. A tettes elégette, majd egy közeli telken elásta Eva Rhodes földi maradványait, néhány ezer forintját és laptopját pedig magához vette. A férfi - aki ellen emberölés és kifosztás miatt emeltek vádat - az első tárgyalási napon, idén április 20-án beismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, majd májusban, az utolsó szó jogán, azt mondta: megbánta tettét.

Forrás: MTI

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Eva Rhodes-ügy: még élt, amikor elégették?

Nem egyértelműek a frissen beérkezett szakvélemények azzal kapcsolatban, hogy élhetett-e még Eva Rhodes, amikor gyilkosa nekikezdett az áldozat elégetésének – derült ki az ügy tárgyalásának csütörtöki folytatásakor.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon folyó tárgyalás folytatásának első napján tanúvallomásokat, illetve a nyár folyamán született határozatokat ismertetett Köszler Ferenc bíró. Utóbbiak közül az áldozat családjának beadványaira érkezett elutasító döntés is volt. (A rokonok elfogultságra hivatkozva kérték a megyei bíróság és főügyészség kizárását az ügyből.)

Az MTI úgy tudja: a fizikus szakértő írásos véleménye szerint az ütés – amelynek erejét mutatja, hogy attól kettérepedt az akác fejszenyél – betörhette a nő koponyáját, az orvos szakértő azonban nem tudott egyértelműen állást foglalni abban a kérdésben, hogy ezek a sérülések okozhatták-e Eva Rhodes halálát akkorra, amikor a tettes – hogy a nyomokat eltüntesse – elégette a testet.

A vád szerint a harmincas évei elején járó A. Csaba 2008 szeptemberében ütötte meg ököllel, majd fejszenyéllel olyan súlyosan a munkaadóját, a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású, brit állampolgárságú nőt, hogy az meghalt. A tettes elégette, majd egy közeli telken elásta Eva Rhodes földi maradványait, néhány ezer forintját és laptopját pedig magához vette.

A férfi – aki ellen emberölés és kifosztás miatt emeltek vádat – az első tárgyalási napon, április 20-án beismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. A. Csaba az utolsó szó jogán azt mondta: megbánta tettét. Az ügyész akkor emberölés és kifosztás miatt kérte a vádlott elmarasztalását, míg a védő elsődlegesen védence felmentését kérte, mégpedig bizonyítékok hiányára hivatkozva.

Álláspontja szerint a bizonyítékok hiánya lehetetlenné teszi, hogy ok-okozati összefüggést állapítsanak meg a sértett halála és ügyfelének tettei között, s a férfi csak súlyos testi sértésért marasztalható el.

Napokkal később kihirdetett döntése szerint a bíróság fizikus szakértőt kér fel annak tisztázására, okozhatott-e halált a vádlott által megnevezett eszközzel a nő fejére mért ütés, orvos szakértőktől pedig az áldozat egészségi állapotával kapcsolatos további adatokat vár. Köszler Ferenc bíró már akkor jelezte: a tárgyalás szeptember 2-án folytatódik. Ítélethirdetés nyolc nap múlva várható.

Forrás: MTI

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nem fenyegette meg senki. Agyon ajnározzák ezt a nőt, meg szidják a magyar rendőrséget.. Pedig ez esetben most egyáltalán nem a magyar rendőrség készülékében volt a hiba. Gyilkosa az alkalmazottja, egy primitív roma volt, akitől a munkát elvárta, fizetni meg luxus volt számára. Egymásnak ugrottak, aztán meg lett a végeredménye: ezt én nagyon nem venném az eltűnési esetek közé, mert azokhoz nagyon sok szempontból az égvilágon semmi köze.
Amit nem nagyon reklámoznak, az az, hogy ez az Eva Rhodes a környékbeliek legnagyobb "örömére" nyitotta a kutyamenhelyét, azt a bőnyi polgármester sem engedélyezte számára, de azért neki mindent szabad...
Illegális, sőt betiltott kutya menhely volt!
A falu nyugalmát pedig rendszeresen zavarta a kutyaugatással, meg az elképesztő bűzzel, amit az okozott, hogy a közben megdöglött kutyáit olajjal leöntve egy tábortűzön elégette, a füst pedig beszállt a faluba. A faluban hiába tiltakoztak, kiröhögte a bőnyieket.
Ilyenért Angliából vasvillával kergették el volna, itt meg Magyarországon azt hitte, hogy itt mindent szabad.
Úgy hogy mi a fenét nyomozzon tovább a magyar rendőrség, amikor már az égvilágon mindent kideríttetek?
És ahelyett hogy Magyarországon normálisan viselkedne, Angliából üzenget - nyilván ott van neki ismerőse, és ne bíró vején keresse a kákás csomót.
Majdhogynem kidobták a bírósági teremből? Még meg is kellett volna büntetni a hatóság munkájának szándékos akadályoztatásáért, illegális kutyamenhely fenntartásért, munkás feketén alkalmazásáért, nem fizetésért, és a közegészség veszélyeztetésért, miközben a magyar adófizetők pénzéből jelentősebb összeget is felvett a kutyamenhelyére, és míg a magyar rendőrség vele bohóckodik, addig is kevesebb idő/ pénz / energia jut a valóban eltűntekre.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Eva Rhodes-ügy - miért nem nyomoz tovább a magyar rendőrség?

A magyar származású brit állampolgár 2008 szeptemberében gyilkosság áldozata lett.

A Scotland Yard brit rendőrség megrökönyödve áll azelőtt, hogy a magyar rendőrség a 2008-ban meggyilkolt Eva Rhodes ügyében nem folytat további nyomozást, mert azt - az áldozat családjának kérésének ellenére - már nem tartja szükségesnek - mondta egy névtelenül nyilatkozó brit illetékes az APA hírügynökségnek.

A magyar származású brit állampolgár 2008 szeptemberében gyilkosság áldozata lett. A bűncselekmény elkövetésével egy 30 éves ózdi férfit gyanúsítanak, aki a Rhodes vezette bőnyi állatmenhely alkalmazottja volt. A vádlott az első tárgyalási napon, április 20-án beismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

A magyar rendőrség az áldozat földi maradványait visszajuttatta a családnak azt hangoztatva, hogy a nyomozás kimerítő volt, és "nincs szükség további vizsgálatra". Ezzel szemben Rhodes hozzátartozói Londonhoz további igazságügyi orvosszakértői véleményt kértek.

Az európai uniós szabályozás értelmében a brit hatóságok azonban csak akkor járhatnak el az ügyben, ha ezzel megkeresi őket Magyarország. A Scotland Yard közölte, készen áll a feladatra, eddig azonban nem érkezett ez irányú kérés a magyar hatóságok részéről.

Eva Rhodes testvére, Judith Majlath többek között azt veti a magyar hatóságok szemére, hogy még azelőtt megkezdték a bírósági tárgyalást, hogy a gyilkosság körülményeit pontosan tisztázták volna. Az áldozat maradványainak nagy részét még nem találták meg, pedig az sokat segítene az igazság feltárásában.

Majlath szerint az eljárás tisztaságával kapcsolatban aggodalomra ad okot az az információ is, miszerint a bíró veje állítólag Győrben rendőr, és emiatt érthetően elfogult a rendőrség munkájával szemben. Ezt a gyanút csak megerősíti az, hogy Magyarországot korábban elítélte és kártérítés fizetésére kötelezte a strasbourgi Európai Emberjogi Bíróság, amiért 2002-ben aránytalanul nagy mértékű rendőri beavatkozásra került sor az Eva Rhodes vezette állatmenhelyen.

Eva Rhodes testvére azt is nehezményezi, hogy a koronatanút, aki a gyilkosság estéjén többször is beszélt telefonon a feltételezett elkövetővel, nem a tárgyalóteremben, hanem a lakásán hallgatták ki az állítólagos pánikrohama miatt. Továbbá Majlath kifogásolja, hogy a bíróság az áldozat családjának összes kérelmét elutasította, ráadásul Eva Rhodes lányát közbeszólása miatt szinte "majdhogynem kidobták a bírósági teremből", súlyosan megalázva őt a vádlott előtt. Judith Majlath azt gyanítja, hogy Győrben szándékosan el akarják tussolni nővére meggyilkolásának igazi okát.

Az ügyben a bírósági tárgyalás szeptember 2-án folytatódik.

Forrás: MTI

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nincs ítélet Eva Rhodes meggyilkolásának ügyében

Nem hirdetett ítéletet, ehelyett további szakértői véleményeket kért Eva Rhodes megölésének ügyében csütörtökön a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság.

A bíróság fizikus szakértőt kér fel annak tisztázására, okozhatott-e halált a vádlott által megnevezett eszközzel a nő fejére mért ütés, orvos szakértőktől pedig az áldozat egészségügyi állapotával kapcsolatos további adatokat vár.

A tárgyalás szeptember 2-án folytatódik. Köszler Ferenc bíró tájékoztatása szerint ítélethirdetés nyolc nappal később várható.

A bíró - az eljárás több résztvevőjének korábbi nyilatkozatához hasonlóan - a tárgyaláson megjegyezte: "meglehetősen nyomszegény eljárásban van részünk".
Előzmények
A vád szerint a harmincas évei elején járó A. Csaba 2008 szeptemberében ütötte meg ököllel, majd fejszenyéllel olyan súlyosan a munkaadóját, a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású, brit állampolgárságú nőt, hogy az meghalt. A tettes elégette, majd egy közeli telken elásta Eva Rhodes földi maradványait, néhány ezer forintját és laptopját pedig magához vette.

A férfi ellen emberölés és kifosztás miatt emeltek vádat.
A vádlott az első tárgyalási napon, április 20-án beismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. A. Csaba az utolsó szó jogán azt mondta: megbánta tettét. Az ügyész akkor emberölés és kifosztás miatt kérte a vádlott elmarasztalását, míg a védő elsődlegesen védence felmentését kérte, mégpedig bizonyítékok hiányára hivatkozva.

Álláspontja szerint a bizonyítékok hiánya lehetetlenné teszi, hogy ok-okozati összefüggést állapítsanak meg a sértett halála és ügyfelének tettei között, s a férfi csak súlyos testi sértésért marasztalható el.

Forrás: MTI
.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Eva Rhodes-ügy: nem egyértelmű a halál oka

Nem állapítható meg egyértelműen, mi okozta Eva Rhodes halálát - hangzott el a szakértői vélemények ismertetése során az emberölési ügy keddi tárgyalásán a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon.

Az bizonyos, hogy a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású brit állampolgár maradványaira bukkantak, arra a kérdésre azonban nemmel válaszoltak a szakértők, hogy egyértelműen megállapítható-e a nagyrészt elhamvasztott maradványokból, ököl- vagy fejszenyélcsapás, esetleg szén-monoxid-mérgezés miatt hunyt el Eva Rhodes. Ha sérülés volt a halál kiváltó oka, akkor annak elszenvedése után 20-30 percen belül veszthette életét a sértett - hangzott el a szakértői elemzések ismertetésekor.

A múlt kedden kezdődött per első tárgyalásán az asszony megölésével vádolt Augusztinyi Csaba elismerte a gyilkosságot; mint elmondta, 2008. szeptember elején vállalt munkát a menhelyen, de - mivel nem kapta meg az ígért elhelyezést, illetve konfliktusba került alkalmazójával - már napokkal később távozott volna. Csakhogy - mondta akkor a férfi - Eva Rhodes előbb maradásra kérte, majd halogatta bére kifizetését. Vallomása szerint szeptember 10-én este látta meg, hogy a nő az udvaron épp eléget valamit; kiment hozzá, számon kérte fizetését, de a válasz miatt (hogy nem érdemel pénzt a ténykedéséért), szóváltásba keveredtek. Amikor munkaadója egy kutyapórázzal rásújtott, előbb ököllel, majd a lábának támasztott fejszenyéllel ütötte meg az asszonyt; utóbbival olyan erősen, hogy a fanyél kettéhasadt - elevenítette fel az első tárgyalási napon a történteket.

A 31 éves ózdi illetőségű Augusztinyi Csaba vádlottként elmondta: az eset után eltávozott, majd körülbelül húsz perc múlva visszatért a helyszínre, ahol azt látta, hogy a nő meghalt. A testet a még égő tűzbe húzta, a maradványokat elégette, majd egy közeli telken elásta. A kapukulcsot keresve lépett a nő lakrészébe, ekkor látta meg pénztárcáját, amelyben pár ezer forintot talált, valamint laptopját, amelyet Budapesten eladott.

Forrás: MTI

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Beismerte tettét és bűntudatot érez Eva Rhodes gyilkosa

Az állatmenhelyen dolgozó férfi azt mondja, azért ölte meg munkaadóját, mert az előzőleg ráütött egy kutyapórázzal

Beismerte Eva Rhodes megölését a gyilkosság elkövetésével gyanúsított férfi. A bőnyi állatmenhely tulajdonosa 2008-ban tűnt el, a férfi azt mondja, megbánta tettét. A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon még legalább két napon át tárgyalják az ügyet.

férfi a tárgyaláson azt mondta: tavaly szeptember másodikán kezdett Eva Rhodesnál dolgozni, de pár nap után megromlott viszonyuk; ő kifogásolta, hogy a nő nem javít elhelyezésén, és a menhelyen élő macskákkal együtt, egy matracon kell aludnia. Hozzátette, munkaadója rendszeresen szidalmazza őt, ócsárolta munkáját, de néha kollektíve a magyarokat is dologtalan és alkoholista népnek nevezve őket.

Mindezek miatt már napokkal korábban elöntötte, hogy felmond, távozik, de előbb eleget tett Eva Rhodes kérésének, hogy maradjon, amíg nem talál valakit a helyére. Majd az hátráltatta, hogy a nő halogatta járandósága kifizetését.

Szeptember 10-én este látta meg, hogy a nő az udvaron épp eléget valamit; kiment hozzá, számon kérte fizetését, de a válasz után (hogy nem érdemel pénzt ténykedéséért), szóváltásba keveredtek. Amikor munkaadója egy kutyapórázzal rásújtott, előbb ököllel, majd a lábánál letámasztott fejszenyéllel ütötte meg az asszonyt; utóbbival olyan erősen, hogy a nyél kettéhasadt - elevenítette fel a történteket.

A 31 éves, ózdi illetőségű A. Csaba ezurán elhagyta a gyilkosság heyszínét, majd körülbelül 20 perc múlva visszatért, s látta, hogy a nő meghalt. A testet a még égő tűzbe húzta, a maradványokat elégette, majd egy közeli telken elásta. A kapukulcsot keresve lépett a nő lakrészébe. Ekkor látta meg pénztárcáját, amelyben pár ezer forintot talált, valamint laptopját, amelyet Budapesten eladott.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon még négy tárgyalási napot tűzött ki.

Forrás: hirado.hu/MTI

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Halálra verték Eva Rhodes-ot

Halálra verte, elégette, majd elásta gyilkosa Eva Rhodes-ot, akit nyolc hónapja keresett a rendőrség. A bőnyi állatmenhely vezetőjét az a férfi ölte meg, akivel utoljára látták egy győri bevásárlóközpontban, és akiről a biztonsági kamera felvételt is készített.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

A rendőrség csütörtöki sajtótájékoztatóján számolt be a nyomozásról, pár nappal ezelőttig eltűnésként kezelték az ügyet, csak pár napja, 21-e óta folytatnak bűnügyi nyomozást, mára a tettest is elkapták, és a beismerő vallomásig is eljutottak.

A nyomozás nehézségeiről Bánhalmi Zsolt rendőr ezredes számolt be, összesen 12 négyzetkilométert kutattak át, több száz embert hallgattak ki, és több ezer információt ellenőriztek le. A nyomozás akkor fordult jó irányba, mikor végre azonosítani tudták azt a férfit, aki a megölte a nőt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Mint kiderült a férfi Eva Rhodes-nál dolgozott alkalmi munkásként, és végül egy akkori munkatársa ismerte fel, aki bevallása szerint azért nem jelentkezett korábban, mert nem akart belekeveredni semmibe, még akkor sem, amikor nyomravezetői díjat ajánlott fel a rendőrség. A rendőröknek azért volt nehéz dolga többek közt, mert több száz alkalmazott dolgozott a menhelyen, mind feketén, sokan egy hónapot sem töltöttek ott, és semmilyen nyilvántartást nem vezettek róluk.

A férfi szeptemberben dolgozott tíz napig alkalmi munkásként az állatmenhelyen, ám közte és a vezető közt egy vita robbant ki a fizetés, és az érte végzett munka kapcsán. A férfi egyébként 70 ezer forintot kapott azért, hoghy etesse a befogadott ebeket és macskákat, takarítson utánuk, és elégesse az elpusztult állatok tetemeit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

A vita eldurvult, többször is megütötte az áldozatot, majd mikor látta, hogy ütései végzetesnek bizonyultak, megijedt, majd elégette a testet. Az állati tetemek elégetése során is használt égésfokozókkal több órán keresztül 3-4 méteres lángok csaptak fel, míg végül a maradványokat az udvarban elásta. Abban az időben éppen esett, mint kiderült ez utólag megkönnyítette a rendőrök dolgát, mivel eloltotta a tüzet, ám eleinte nehézséget okozott, hiszen minden nyomot elmosott az udvaron. Eva Rhodesból testéből öt csontot találtak meg a rendőrök, köztük a koponya maradványait, amelyből azonosítani tudták az áldozatot, és amely alapján bizonyítani lehet az idegenkezűséget is. A rendőrség vizsgálja, hogy a tettes előre megfontolt szándékkal, vagy hirtelen felindultságból követte-e el tettét.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

A tettes A. Csaba 30 éves ózdi lakos, nőtlen, aki alkalmi munkákból élt. Az érettségivel rendelkező férfi korábban négy évig bokszolt, és a Mosonmagyaróvári rendőrség is kereste egy motor eltulajdonítása miatt. Miután azonosították, a fővárosi munkahelyén kapták el, kihallgatása során végül megtört, beismerte tettét, és maga mutatta meg, hova rejtette el áldozata maradványait.

A rendőrség a nyomozás eredményeiről tájékoztatta az eltűnést bejelentő Majláth Juditot (az áldozat testvérét), és a brit nagykövetséget is.

Forrás: Győri nap.hu

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 15 éve

Megölték a bőnyi állatmenhely tavaly szeptemberben eltűnt 65 éves vezetőjét, a magyar származású, brit állampolgárságú Eva Rhodest - közölte a rendőrség csütörtökön sajtótájékoztatón Győrött.

Eva Rhodes megölésével a rendőrség egy 30 éves ózdi férfit gyanúsít, aki az állatmenhelyen mindössze tíz napig dolgozott alkalmi munkásként - jelentette be Bánhalmi Zsolt ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Megtalálták Eva Rhodes holttestét?

Nem erősítette meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a hírTV-nek, hogy megtalálták a bőnyi állatmenhely tavaly eltűnt vezetőjének földi maradványait és egy gyanúsítottat is elfogtak.

A rendőrség csütörtökre ígér részletes tájékoztatást az ügyről. A kormányközeli Népszabadság Online értesült úgy, hogy a 65 éves Eva Rhodes bűncselekmény áldozata lett.

A bőnyi állatmenhely vezetőjét 2008 szeptemberében látták utoljára élve. Akkor egy ismeretlen férfival volt. A rendőrség a nőt eltűntként kezelte, ezért államigazgatási eljárás keretében keresték. Szokatlan módon azonban egymillió forintos nyomravezetői díjat is felajánlottak.

(hírTV)

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 15 éve

Eva Rhodes, a sikeres modell és állatvédő tavaly ősszel tűnt el, menhelyét kifosztották. A rendőrség nem találja a nőt, Lilla King látó azonban váratlan nyomra bukkan. Életben van-e az eltűnt asszony, kiderül ma, 16:40-kor az Aktívban!

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 15 éve

A Scotland Yard is keresi az eltűnt állatvédőt

Válasz

Kovács Istvánné Mária Magdolna üzente 15 éve

Dögkútban sem találták az eltűnt nőt

Válasz